на живо

Астана излиза с резервите срещу Атлетико Мадрид

Станимир Стоилов включи едва 15 футболисти в групата за двубоя

В днешната среща от група „Ц” на Шампионска лига отборът на Астана, чийто треньор е българинът Станимир Стоилов, се изправя срещу Атлетико Мадрид. Преди двубоя треньорът на казахстанците взе решението да включи едва 15 футболисти (13 полеви и двама вратари) в групата за мача. Решението на българина изненада мнозина футболни специалисти, но причината за тази рокада е запазване на титулярите за последните важни срещи от вътрешния шампионат, където Астана е на второ място в класирането, с 5 точки зад лидера Кайрат, но тимът на Мъри Стоилов е с мач по-малко, а в неделя предстои деректен сблъсък между двата отбора. При така създалата се ситуация, ако Астана успее да спечели мачовете си до края на първенството, ще завърши на първо място в класирането на казахстанската „Суперлига”.

Ето какво сподели Станимир Стоилов по въпроса:
„Истина е, че оставих 7-8 футболисти в Казахстан. В следващите дни ни предстоят много важни мачове в първенството. Ние пристигнахме в Испания с 15 футболисти, които по никакъв начин не са на по-ниско ниво от останалите. Не бих могъл да разделям отбора си на добри и лоши играчи. Реших да оставя тези футболисти, за да им спеспя 9-часовия полет и за да ги запазя за важния мач срещу Кайрат в неделя. Ако успеем да спечелим всичките си срещи до края на първенството ще бъдем шампиони. Осъзнаваме, че да се изправим срещу отбор като Атлетико Мадрид е голяма възможност за нас. Ще се опитаме да прескочим груповата фаза на Шампионска лига и да докажем, че участието ни в турнира не е просто късмет.”

Астана записа златна страница в историята на казахстанския футбол, след като успя да се превърне в първия тим, който се класира за груповата фаза на Шампионска лига.