на живо

"Астана" на Станимир Стоилов излиза за първа победа в Лига Европа

Четири мача от надпреварата тази вечер по bTV Action и RING

Getty Images

„Астана” с наставник българина Станимир Стоилов гостува тази вечер на „Олимпиакос” в търсене на първата си победа в тазгодишното издание на Лига Европа.

Двубоят между шампионите на Гърция и Казахстан е с начален час 22:05 и ще бъде предаван пряко по bTV Action

Снимка: Facebook
Възпитаниците на Станимир Стоилов заемат третото място във втора група след загуба и равенство в първите си два мача. Лидер е кипърският „Апоел” с 6 точки, а втори е „Олимпиакос” с три пункта. Последното място в групата заема швейцарският „Йънг Бойс”.

В казахстанското първенство „Астана” може да стане шампион за трети пореден път още тази неделя при победа в мача срещу „Актобе” и грешка на втория „Кайрат” при гостуването на „Иртиш”.
Снимка: Facebook
"Когато поех „Астана”, клубът нямаше дори победа на европейската сцена. В последните няколко години бяхме в групите на Шампионската лига, а сега сме в Лига Европа. Направихме страхотен прогрес, но все още не се главозамайваме - вървим стъпка по стъпка. Както казах, основната ни цел е да станем шампиони", заяви Стоилов в навечерието на двубоя в интервю за гръцка медия.
От 22:05 в ефира на RING пък ще започне „Генк” – „Атлетик Билбао”. Белгийският домакин е с цел да остане на първото място в шеста група, където са още „Сасуоло” и „Рапид” Виена, като и четирите отбора дотук имат в актива си по четири точки.
Преди това от 20:00 ч. пряко по bTV Action испанският „Селта Виго” приема именит съперник в лицето на „Аякс”.
Холандците са в серия от девет поредни победи във всички турнири и заемат първото място в седма група на Лига Европа с актив от шест точки. „Селта” от своя страна е на второто място с 4 точки. Третата и четвъртата позиция заемат „Стандард Лиеж” и „Панатинайкос”.
Също с начален час 20:00 в ефира на RING ще бъде излъчена битката за върха в девета група между руския „Краснодар” и германския гранд „Шалке 04”. Изненадващо или не домакините въобще не излизат като аутсайдер в срещата, а напротив.
Отборът на бившия футболист на „Левски” Жоазиньо заема първото място в класирането с актив от шест точки. Бразилецът пък е сред голмайсторите на турнира дотук с трите си попадения в два мача. „Шалке 04” е на второто място в групата с равен брой точки с лидера, а „Залцбург” и „Ница” заемат последните две позиции с по 0 точки.