на живо

"Астана" с единия крак аут от Лига Европа (ВИДЕО)

Тимът на Станимир Стоилов загуби от "Олимпиакос" с 1:4

"Астана" с единия крак аут от Лига Европа (ВИДЕО)

"Астана" допусна втора загуба в групите на Лига Европа и е напът да напусне турнира. Казахстанският тим, воден от Станимир Стоилов, отстъпи като гост на "Олимпиакос" с 1:4.

Още преди началото на мача, Стоилов призна, че приоритет е спечелването на титлата в Казахстан, тъй като първенството е към своя край. Неговият колега Паоло Бенто притиснат от липсата на добри резултати пусна офанзивен състав. Първият гол в мача беше отбелязан от крайният защитник Диого Фигерас в 25-тата минута. Норвежкият национал Тарик Елионуси се възползва от пасивността на Марин Анчич и удвои преднината на домакините в 33-тата минута. Секунди по-късно бразилецът Себа направи резултата класически.

Въпреки изоставането в резултата, тимът на Стоилов не тръгна да атакува по-масирано и да рискува по-неприятна загуба. "Астана" намали при грешка на вратаря Леали. Италианецът даде на поднос топката на Жуниор Кабананга и конгоанецът отбеляза по елегантен начин в 54-тата минута. Надеждите на казахстанците за по-позитивен резултат бяха прекършени от червения картон на Каняс в средата на полувремето.

От тук до края на срещата "Олимпиакос" контролираше събитията на терена и беше въпрос на време гърците да вкарат отново. Стори го Себа в 65-тата минута. Станимир Стоилов реагира и смени двама от офанзивните си футболисти. Това поразчупи атаката на казахстанците, но не и да доведе до нещо повече от 1:4.

"Олимпиакос" вече оглавява групата с 6т, толкова има и АПОЕЛ Никозия с Живко Миланов. Трети е "Йънг Бойс" с 4т, а "Астана" е последен с 1т. Този уикенд тимът на Стоилов може да си осигури титлата в Казахстан, а на 3 ноември приема у дома "Олимпиакос" в нова битка от турнира Лига Европа.