на живо

"Аталанта" е в Испания, но ще може ли да се завърне в Италия?

Испанските власти спряха полетите от и за Италия

Reuters

След дълго колебание и преговори, футболният тим на "Аталанта" пристигна в Испания, където днес (10 март) ще изиграе реванша си срещу "Валенсия" от осминафиналите на Шампионската лига. Само че часове преди първия съдийски сигнал пред празните трибуни на "Местая" се появи нов проблем:

Ще могат ли футболистите на "Аталанта" да се приберат в родината си?

Испанското правителство действа категорично и спря директните полети от и за Италия - най-засегнатата страна от COVID-19 с над 9000 заразени и 463 смъртни случая. Рестрикциите не засягат правителствените самолети и такива, които не превозват пътници, както и полетите с хуманитарна цел. 

Снимка: Reuters

Тази мярка ще засегне не само "Аталанта", а и "Интер" и "Рома". Двата тима играят съответно срещу "Хетафе" и "Севиля" в срещи от осминафиналите на Лига Европа. 

"Нероадзурите" са домакини в първия мач, докато тимът на "Рома" ще пътува за Севиля. За момента се знае, че и двете срещи ще се играят без публика. Ситуацията обаче се наблюдава от УЕФА и от клубовете и е възможно да се стигне до отмяна на срещите. 

Снимка: Reuters

Друг испано-италиански сблъсък - между "Наполи" и "Барселона" в Шампионската лига ще се играе без публика. Реваншът е на "Камп ноу" и трябва да се играе на 18 март.