на живо

"Атлетик" сложи край на кошмарната серия срещу "Реал", Раул Гарсия герой (ВИДЕО)

Баските на финал за Суперкупата на Испания, чака ги "Барселона"

"Атлетик" сложи край на кошмарната серия срещу "Реал", Раул Гарсия герой (ВИДЕО)

"Атлетик" Билбао сложи край на кошмарната серия от 11 мача без победа (7 поражения и 4 равенства) срещу "Реал" Мадрид в най-подходящия момент! Баските спечелиха с 2:1 в среща от полуфиналите за Суперкупата на Испания и в неделя (22:00 ч., пряко по bTV Action) ще спорят с "Барселона" за ценния трофей, лишавайки феновете от чаканото с нетърпение Ел Класико.

До тази вечер кралският клуб се намираше в най-добрата си поредица срещу "Атлетик" от април 1965 г. насам, когато не загуби в 13 поредни срещи. "Лос Меренгес" допуснаха едва втората си загуба от този съперник в последните 23 сблъсъка помежду им във всички турнири.

Снимка: Getty Images

На "Ла Росаледа" в Малага, след по-активни действия на "Реал" в първия четвърт час, "Атлетик" откри резултата в 18' с попадение на ветерана Раул Гарсия.

В 37' Лукас Васкес извърши нарушение в наказателното поле, а 34-годишният Гарсия не сбърка от бялата точка за втория си гол в мача. Малко преди почивката халфът можеше да оформи своя хеттрик, но стреля неточно.

Снимка: Getty Images

Втората част започна с нова отлична възможност за "Атлетик", открила се пред Икер Муниаин, и той обаче пропусна. Впоследствие "Реал" се активизира и на два пъти късметът покриваше баските, преди в 74' Карим Бензема да прекъсне головата си суша, продължила 3 мача - 1:2.

Десетина минути по-късно Бензема се разписа отново, попадението обаче бе отменено заради засада.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "Атлетик" Билбао удържа на натиска и в неделя излиза срещу "Барселона", преследвайки третия си триумф със Суперкупата на страната. До момента "лъвовете" от "Сан Мамес" имат 2 спечелени и 2 загубени финала в турнира. Каталунците са рекордьори с 13 суперкупи - две повече от "Реал".