на живо

"Атлетико" - "Атлетик" няма да се играе заради снега

Гостите не успяха да пристигнат в Мадрид

В последните месеци свикнахме футболните мачове да се отлагат заради заразени с COVID-19 играчи. Ситуацията преди сблъсъка между "Атлетико" Мадрид и "Атлетик" Билбао е различна.

Срещата от Примера дивисион трябваше да се изиграе днес (9 януари), но това няма как да се случи. А виновник е... снегът! 

От няколко дни в Испания бушува бурята "Филомена". Тя носи със себе си тежки снеговалежи и ниски температури. Градусите падат до -35 по Целзий в някои райони. Освен това вятърът е изключително силен. Така че не е изненада, че тимът на "Атлетик" Билбао не успя да се добере до столицата.

Снимка: Reuters

Мачът трябваше да се играе в 17:15 ч. днес, а гостите се опитаха да излетят още вчера (8 януари). Въпреки че самолетът им напусна Билбао, той не успя да кацне в Мадрид заради заледените писти. 

Това принуди "Атлетик" да се върне обратно вкъщи, а от Ла Лига заявиха, че мач няма да има.

Снимка: Reuters

Под въпрос до вчера беше и срещата между "Реал" Мадрид и "Осасуна". След 3-часово забавяне "белите" успяха да излетят. За момента не се предвижда и този мач да бъде насрочван за нова дата.

Лошите атмосферни условия може да повлияят и на мачовете от турнира за Суперкупата на Испания. Полуфиналите ще се проведат на 13 януари ("Реал" Сосиедад - "Барселона") и 14 януари ("Реал" Мадрид - "Атлетик" Билбао). Финалът е на 17 януари. Всички мачове може да гледате пряко по bTV Action.