на живо

"Атлетико" и "Барса" приспаха феновете, а след това си размениха по гол

Каталунците запазиха първото място в класирането с попадение в 90-ата минута

Reuters

"Атлетико" Мадрид и "Барселона" показаха две коренно различни лица в дербито на 13-ия кръг на Примера Дивисион. След скучни 75 минути, двата испански футболни гранда вдигнаха оборотите и си размениха по един гол, за да си поделят и по точка от мача. 

"Барселона" имаше повече положения в срещата, но така и не успяха да реализират нито едно от тях в първата част на мача. Очаквано Лионел Меси тормозеше най-често вратаря на "Атлетико" Ян Облак, но не успя да открие резултата. Коке пък не реализира най-чистата възможност за домакините.

Втората част започна също толкова нервно и за двата тима. Първата по-сериозна ситуация дойде след комбинация между Антоан Гризман и Диего Коща в 60-ата минута, но до гол за "Атлетико" при нея не се стигна.

Снимка: Reuters

 Домакините имаха претенции и за дузпа, след като Артуро Видал игра с ръка в наказателното поле. Реферът обаче прецени да не посочва бялата точка.

В 77-ата минута Коща все пак откри резултата. Той засече с глава центриране от корнер за 1:0. 

След гола атаките зачестиха. Гризман и Меси имаха шанс за отбележат, но стреляха неточно.

Така дойде 90-ата минута. Резервата Усман Дембеле се оказа най-съобразителен и изравни резултата.

Снимка: Reuters

Двата тима прибавиха по 1 точка към актива си и по този начин не настъпиха промени в класирането в Примера. "Барселона" продължава да е на първо място с 25 точки. "Атлетико" е на второ с 24.