на живо

Атлетико (Мадрид) - Байерн (Мюнхен) НА ЖИВО

Краен резултат: Атлетико (Мадрид) - Байерн (Мюнхен) 1:0

На своя "Висенте Калдерон" Атлетико (Мадрид) се изправя срещу Байерн (Мюнхен) във втори мач от полуфиналната фаза на Шампионска лига. 

Мадридчани преследват отмъщение за загубеният финал през 1974 г. Тогава турнирът още се нарича "Купата на европейските шампиони". Байерн побеждава с общ резултат 5:1 - драматично 1:1 в първата среща и разгром с 4:0 в реванша.

Повече от 40 години по-късно двата тима продължават да диктуват нещата на европейската сцена. Атлетико е в отлична форма преди тазвечершния двубой, но същото може да се каже и за Байерн. "Дюшекчийте" са в серия от 6 поредни победи във всички турнири, съперникът им пък няма поражение от началото на март.

Двубоят Атлетико (Мадрид) - Байерн (Мюнхен) може да гледате по bTV Action или да следите тук минута по минута.

Стартови състави

Атлетико (Мадрид) 4-4-2 : Облак - Луис, Савич, Хименес, Хуанфран - Коке, Аугусто, Габи, Саул - Гризман, Торес

Байерн (Мюнхен) 4-1-4-1: Нойер - Алаба, Бернат, Мартинес, Лам - Алонсо - Коман, Видал, Тиаго Алкантара, Коста - Левандовски

 Първо полувреме

1' минута - Първият съдийски сигнал е даден!

3' минута - Двуостро начало на мача. Нека си пожелаем той да бъде по-атрактивен и резултатен от вчерашния.

4' минута - Грешка на Дъглас Коста позволява на Атлетико да организира добро нападение. Центрирането на Габи обаче попада право в ръцете на стража на гостите Мануел Нойер.

6' минута - Битката се пренесе в средата на терена.

8' минута - Атлетико в атака. Торес пробива по дясното крило, влиза в наказателното поле, но стреля слабо и Нойер улавя.

11' минута - 1:0 за Атлетико! Многото промени в отбраната на Байерн си казаха думата. Саул Нигес проби, премина покрай четирима играчи на гостите и реализира. 

13' минута - Гостите можеха веднага да отвърнат на предизвикателството. Опасен удар на Видал с глава, но защитата на Атлетико се справи.

15' минута - Байерн все още не може да преодолее шока от ранния гол. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са стъписани, а Атлетико играе с още повече самочувствие.

18' минута - Играта се поуспокои.

25' минута - Пряк свободен удар за Байерн. Дъглас Коста застава зад топката и стреля, но далеч от целта.

30' минута - Проблемите в защитата на Байерн започнаха да рецидивират. Този път Гризман се измъкна от баварската отбраната и стреля, но Мануел Нойер изби с крак. Блестяща изява на немския страж!

36' минута - Видал стреля, но пропуска целта. Той получава хубаво подаване от дясно и веднага отправя удар.. Всичко обаче завършва добре за феновете на домакините, които си отдъхват.

Малко след това пред Байерн се открива нов нелош шанс да изравнят резултата. Кингсли Коман е в основата на бърза баварска атака. Французинът се забавя с паса към Роберт Левандовски и топката попада в ръцете на Ян Облак. 

38' минута - Пряк свободен удар за Байерн, Дъглас Коста изпълнява. Топката лети към десния ъгъл, но Облак я хваща без проблеми.

40' минута - Първи жълт картон в мача. Получава го Дъглас Коста.

44' минута - Изстрел на Коке е блокиран. Центриране на Хосе Мария Хименес се отбива от Филип Лам и топката попада в Коке, който я насочва към вратата на гостите. Хави Мартинес обаче я отклонява в корнер.

Край на първото полувреме! Атлетико (Мадрид) - Байерн (Мюнхен) 1:0

46' минута - Начало на второто полувреме. Няма промени и в двете единайсеторки.

50' минута - Атлетико предостави инициативата на Байерн. Испанците предимно се бранят и разчитат на контраатаки.

52' минута - Добро центриране на Дъглас Коста, поне като идея. Без проблеми за Ян Облак.

53' минута - Дали не е време Байерн да погледне към резервната си скамейка, където са играчи от класата на Томас Мюлер, Марио Гьотце и Франк Рибери.

54' минута - Най-добрата голова възможност за Байерн! Силен удар на Давид Алаба от над 30 метра срещна гредата. Малко след това Хави Мартинес засича центриране от ъглов удар, но Ян Облак се намесва.

58' минута - Центриране на Дъглас Коста, но Роберт Левандовски остава по топката. Натискът на Байерн се засилва.

61'минута - Наставникът на домакините Диего Симеоне призовава публиката да бъде още по-активна. Удобен момент да ви съобщим, че тази вечер на "Висенте Калдерон" има 52 000 зрители.

64' минута - Най-сетне смяна в състава на Байерн. Пеп Гуардиола пуска Франк Рибери на мястото на Кингсли Коман.

68'' минута - Байерн не е вкарвал гол само в 2 от последните си 30 мача във всички турнири. Трудно ще ги направи 31...

70' минута - Нова смяна в състава на гостите. Тиаго Алкантара отстъпва мястото си на Томас Мюлер. Пеп Гуардиола тръгва ва банк.

73' минута - Три поредни корнера за Атлетико, лек натиск отстрана на "дюшекчийте". Отбраната на Байерн обаче се справя.

76' минута - Златен шанс за Атлетико! Торес се измъкна и отправи удар, но право в левия страничен стълб. След това топката попадна в Коке, който също стреля. Нойер обаче се намеси.

78' минута - Байерн извърши и третата си смяна. Бернат излиза, на негово място в игра вече е Бенатия. 

80' минута - 71% владение на топката за Байерн до момента - без резултат. Разочароваща вечер за феновете на баварците...

86' минута - Диего Симеоне осъществява първа смяна. Партей на мястото на героя Нигес.

88' минута - Атлетико предвкусва триумфа.

90' минута - Редовното време изтече. 4 минути добавено време

93' минута - Центриране на Рибери, Бенатия стреля с глава, но право в ръцете на Облак. Впоследствие подобно нещо прави и Артуро Видал.

Край на мача! Атлетико (Мадрид) - Байерн (Мюнхен) 1:0