на живо

"Атлетико" Мадрид си усложни задачата в Шампионска лига след изпусната победа срещу "Байерн"

За "червено-белите" предстои решително гостуване на "Залцбург"

"Атлетико" Мадрид си усложни задачата в Шампионска лига след изпусната победа срещу "Байерн"

Победната серия на "Байерн" Мюнхен в Шампионска лига бе прекъсната! След 15 поредни успеха, чрез голяма част от които германският шампион спечели надпреварата през миналия сезон, тимът на Ханс-Дитер Флик записа равенство 1:1 при гостуването си на "Атлетико" Мадрид в среща от петия кръг на група 1. "Байерн", който игра с напълно необичаен и експериментален състав на ст."Метрополитано", дори се спаси от поражение с гол в последните минути, разочаровайки домакините, които при успех щяха да се класират за елиминациите на турнира. Германският гранд стори това още преди седмица, и то като сигурен победител в групата.

От състава на домакините за пореден двубой отсъстваха нападателите Диего Коста и Луис Суарес. Яник Караско и Жоао Феликс се завърнаха сред титулярите, а капитанът Коке изигра мач №470 във всички турнири с екипа на "рохибланкос". Поради вече осигуреното място за "Байерн" на осминафиналите, Флик започна срещата с осем играчи, които направиха дебют като титуляри в Шампионска лига през настоящия сезон. Сред тях бяха 17-годишните Джамал Мусиала (полузащитник) и Брайт Арей-Мби (защитник).

Снимка: Getty Images

Дейвид Алаба, който носеше капитанската лента, изигра двубой №400 в своята кариера при баварците. Той трябваше да бъде лидер на младия състав, след като Мануел Нойер, Роберт Левандовски и Леон Горецка получиха почивка и дори не пътуваха за Мадрид, а с контузии са Алфонсо Дейвис, Йошуа Кимих, Корентен Толисо и Джером Боатенг. Любопитно бе, че шампионът на Германия излезе за срещата във формация с трима централни бранители.

Снимка: Getty Images

"Атлетико" изигра силна първа част, в която направи девет опита да отбележи попадение. И това се случи в 26-ата минута, когато Арей-Мби бе преодолян на фланга от двойно подаване между Киърън Трипиър и Маркос Йоренте. Атакуващият халф асистира на Жоао Феликс, който преодоля централния бранител Никлас Зюле, както и дебютиращия в Шампионска лига вратар Александър Нюбел. Португалският талант вкара седмо попадение в последните си седем мача като титуляр за "рохибланкос", както и девето в най-скорошните си 11 срещи на клубно и национално ниво. Пропуски за домакините преди почивката направиха също Йоренте и Анхел Кореа.

"Байерн", който има само една загуба през 2020 г. - 1:4 от "Хофенхайм" през септември, подобри изявите си след почивката, в немалка степен и заради извършените от Флик смени. Малко след 60-ата минута на терена се появиха Томас Мюлер и Серж Гнабри, а вътрешните рокади в постройката на гостите преобразиха нападенията. "Атлетико" бе далеч по-безопасен опонент през втората част и действайки предпазливо в последните минути, тимът на домакините допусна изравнителен гол. Точен от дузпа в 86-ата минута бе Томас Мюлер, като именно срещу него бе извършено нарушение в наказателното поле. Провинилият се играч на "Атлетико" бе Фелипе, който в 68-ата минута замени контузилия се Хосе Мария Хименес.

Снимка: Getty Images

Така "червено-белите" записаха трето поредно равенство в Шампионска лига, въпреки страхотните си изяви в испанското първенство. Тимът на Диего Симеоне събра актив от 6 точки на второто място в група 1, но след седмица ще гостува на третия "Залцбург" в решителен сблъсък, в който испанският гранд не може да си позволи поражение.

"Байерн" Мюнхен удължи серията си без загуба на всички фронтове на 14 поредни срещи, но не изравни клубния си рекорд от седем поредни успеха при гостувания в Шампионска лига.

Снимка: Getty Images