на живо

Атлетико (Мадрид) си върна играч от Челси

Лондончани си набелязаха играч от турската Суперлига за негов заместник

Getty Images

Бразилският защитник Филипе Луис официално се завърна в Атлетико Мадрид след едногодишен престой в Челси. Предполага се, че за правата на южноамериканеца, испанците ще заплатят около 15 милиона евро.

През миналото лято Жозе Моуриньо пожела бранителя в състава си и го привлече за 20 милиона евро от „дюшекчиите”. Само година по-късно обаче Луис се завръща в Мадрид, след като не се утвърди напълно в стартовите 11 на португалския мениджър. През миналия сезон той стана шампион на Англия и спечели Купата на лигата с Челси. Бразилецът изигра общо 26 мача за лондончани.

Така 29-годишният Луис подписа днес 4-годишен договор с Атлетико. „Всичко знаем кой е Фелипе Луис. Подсилихме се с един от най-силните леви бекове в света. Той вече е запознат с нашия клуб и стилът ни на игра, така че очаквам да се адаптира бързо”, заяви спортният директор на „дюшекчите” Хосе Луис Перес Каминеро.

Челси вече се е насочил към евентуален заместник на Луис в лявата част на защитата си. Предполага се, че това е крайният бранител на турския Галатасарай – бразилецът Алекс Телес, който ще струва около 8 милиона паунда.