на живо

"Атлетико" надви "Байерн" в Мадрид и поведе класирането в четвърта група (ВИДЕО)

Първа загуба за баварците под ръководството на Анчелоти, Гризман пропусна дузпа

Getty Images

"Атлетико" Мадрид победи "Байерн" Мюнхен с 1:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Единственият гол реализира Яник Караско в 35-ата минута на мача, а Антоан Гризман пропусна да отбележи от бялата точка в края на втората част.

Снимка: Getty Images
Домакините от Мадрид започнаха двубоя в пълен състав, докато при гостите от Мюнхен Жером Боатенг започна на мястото на Матс Хумелс. За радост на привържениците на "Висенте Калдерон" двата отбора се хвърлиха в здрава битка още от самото начало.

В 13-ата минута вратарят на "Атлетико" Ян Облак се намеси отлично за да спаси удар на Томас Мюлер, а няколко минути по-късно вратар номер 1 в света Мануел Нойер направи същото и парира удар на Яник Караско.

Снимка: Getty Images

В 23-ата минута Фернандо Торес засече центриране от корнер в малкото наказателно поле, но ударът му с глава срещна напречната греда.

Така се стигна до 35-ата минута, когато звездата на домакините Антоан Гризман изведе Караско, а белгиецът не сбърка и след удар от границата на наказателното поле матира Нойер за 1:0. 

Втората част започна с осезаем натиск на немския колос, но само късметът не достигна на тима на Карло Анчелоти да изравни резултата. Първо Томас Мюлер в 50-ата минута, а след това и Давид Алаба в 56-ата минута не успяха да намерят целта. 

Снимка: Getty Images
В 83-ата минута "дюшекчиите" получиха възможността да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Артуро Видал събори Фелипе Луиз на границата на наказателното поле. Гризман застана зад топката, но ударът му намери напречния стълб на вратата пазена от Мануел Нойер.

След края на днешната среща отборът на Диего Симеоне излезе напред в класирането в четвърта група с актив от 6 точки. Анчелоти и "Байерн" остават на второ място в класирането.