на живо

Атлетико отново не се даде на Реал

БГНЕС

Атлетико М и Реал завършиха 0-0 в първи 1/4 финален сблъсък от Шампионската лига на Висенте Калдерон. Двата отбора потвърдиха очакванията за много борбен и твърд мач, изпълнен с множество провокации и битка по целия терен.

Реал имаше превъзходство през първото полувреме, но рядко стигаше до добри голови положения. Грешка на Годин донесе първото сериозно положение, което се откри пред Гарет Бейл. Вратарят Ян Облак обаче спаси майсторски удара на уелсеца.

Словенският страж имаше още няколко силни изяви до почивката, като най-запомняща се бе реакцията му при фалцов удар на Хамес Родригес.

След почивката играта се накъса и изнерви. Марио Манджукич получи удар в главата от Серхио Рамос, което му отвори аркада. Хърватинът и феновете на Атлетико искаха червен картон за Рамос, но такъв напълно основателно не бе показан.

Атлетико заигра много по-отворено и бе далеч по-опасен до края на мача. В 65-та минута можеше да се покаже червен картон на Дани Карвахал от Реал, който удари нарочно Марио Манджукич.

Атлетико имаше изгодни положения за гол към края на мача, но така и не стигна до удар, който да затрудни сериозно Икер Касияс.

Заради натрупани жълти картони Марсело и Марио Суарес ще пропуснат реванша на Сантиаго Бернабеу след седмица.

Така в седми пореден мач този сезон Атлетико не допусна загуба от Реал. Хората на Диего Симеоне продължават и серията си без допуснат гол вкъщи в Шампионската лига. Тя датира от март 2014 и продължава вече 7 мача.

Всичко най-интересно от дербито на Висенте Калдерон вижте тук: