на живо

"Атлетико" с минимална победа в първата битка срещу "Лестър" (ВИДЕО)

Спорна дузпа за домакините беляза двубоя на "Висенте Калдерон"

БГНЕС

"Атлетико" Мадрид постигна минимална победа с 1:0 срещу Лестър в първия мач между двата тима от 1/4-финалите на Шампионската лига. "Червено-белите" доминираха през целия двубой, но не стигнаха до по-убедителен успех преди реванша в Англия след седмица. "Лисиците" запазиха шансовете си, след като играха далеч по-стабилно през второто полувреме, за разлика от първата част, в която домакините имаха 11 опита за отбелязване на попадение.

Феновете на "дюшекчииите" създадоха прекрасна атмосфера по трибуните и не спряха да подкрепят своите любимци през целия двубой, но в крайна сметка не останаха напълно удовлетворени от успеха с едва един гол разлика.

След динамично начало и наложено високо темпо на игра "Атлетико" стигна до първо опасно положение още в 5-ата минута. Коке нанесе удар от далечно разстояние, но топката се отби от гредата. Домакините продължиха да натискат и в 28-ата минута взеха преднина. Голът бе дело на Антоан Гризман, който бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Марк Олбрайтън срещу френския нападател.

Снимка: БГНЕС

Гостите протестираха бурно срещу решението на главния съдия Йонас Ериксон, претендирайки, че фаулът е извършен извън наказателното поле. Повторенията на ситуацията показаха, че "лисиците" по-скоро имат право да бъдат недоволни от действията на шведския арбитър.

А Гризман отбеляза 24-я си гол за сезона във всички турнири и пети в Шампионската лига. Френският национал вече има 7 попадения в последните 9 двубоя на "атлети". 

До почивката "червено-белите" отново бяха по-активни и владееха топката в 65% от игровото време. "Лестър" обаче стабилизира играта си в защита, а след паузата мениджърът Крейг Шекспир замени Шинджи Оказаки с полузащитника Анди Кинг. Така английският тим лимитира действията на халфовете на домакините, както и на Гризман, през второто полувреме.

Снимка: БГНЕС

След почивката нито един от двата тима не стигна до голово положение, а в последните минути "лисиците" защитаваха минималното си изоставане. Тимът на "Атлетико" не отбеляза второ попадение и му предстои тежка задача в ответния мач на "Кинг Пауър Стейдиъм", където "Лестър" ще опита да обърне сблъсъка.

Отборът на Диего Симеоне не допусна гол в осми пореден домакински двубой от елиминационната фаза на Шампионската лига, постигайки осми успех в последните си 10 срещи на "Висенте Калдерон" от европейските турнири. "Дюшекчиите" продължават да нямат поражение и при домакинствата си на английски тимове в своята история (6 победи, 5 равенства).

Снимка: БГНЕС

"Лестър" загуби гостуване на "Атлетико" за трети път в историята, а поражението е трето за "лисиците" в тазгодишното издание на турнира. Те не отбелязаха гол за трети път в 5 визити от надпреварата.

Реваншът между "Лестър" и "Атлетико" Мадрид ще бъде излъчен пряко по RING, на 18 април, от 21:00.