на живо

"Атлетико" се размина с чудото на "Стамфорд Бридж". "Челси" също си тръгна недоволен (ВИДЕО)

Двата отбора се "самоубиха" с равенство 1:1

"Атлетико" се размина с чудото на "Стамфорд Бридж". "Челси" също си тръгна недоволен (ВИДЕО)

"Челси" и "Атлетико" Мадрид завършиха 1:1 в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига -  резултат, който не устройва и двата отбора и от него се възползва "Рома".

"Атлетико" се нуждаеше от победа на "Стамфорд Бридж" и същевременно грешна стъпка на "Рома", за да продължи на осминафинал, а "Челси" търсеше победата, за да запази първото място в групата.

Първата част на мача бе равностойна и с положения пред двете врати, но тези за домакините бяха далеч по-чисти. Втората част започна с прекрасни шансове за "Челси", но и страхотни спасявания на Ян Облак.

Все пак в 53-та минута "Атлетико" можеше да поведе, но Филипе Луис уцели греда, а при добавката Коке стреля в Куртоа. В този момент на Олимпико в Рим "Рома" вкара на "Карабах".

"Атлетико" поведе в 56-та минута с гол на Саул Нигес след изпълнение на корнер. След това смело се защитаваше и вратарят Облак, както и защитниците около него спасиха няколко положения, преди в 75-та минута Еден Азар да принуди Стефан Савич да си вкара автогол.

До края "Челси" можеше и да стигне до победата на Мората и Уилиан пропуснаха чисти положения. "Рома" удържа победата си над "Карабах" и спечели групата, а "сините" от Лондон се класираха втори. "Атлетико" продължава в Лига Европа.