на живо

Ще успее ли "Атлетико" да спре "Реал" от четвъртия опит?

"Реал" Мадрид - "Атлетико" Мадрид пряко по bTV Action от 21 ч.

Getty Images

Миналогодишните финалисти в Шампионската лига - "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид, се изправят един срещу друг за четвърта поредна година. Този път отборите на Зинедин Зидан и Диего Симеоне се срещат на полуфиналите. Първият мач е на "Сантиаго Бернабеу" тази вечер от 21:00 ч. пряко по bTV Action.

През 2014 и 2016 г. градските съперници спореха за трофея в Турнира на богатите, но "дюшекчиите" загубиха драматично и двете срещи. Старите познайници играха и на четвъртфиналите през 2015 г., като отново "белите" излязоха краен победител.

"Реал" ще направи всички възможно, за да стане първият отбор, защитил трофея си в Шампионската лига, но Гризман и компания едва ли ще улеснят задачата на "белите". Играчите на Симеоне се представят силно срещу съперника си в местната Примера дивисион и са готови най-после да изкачат и последното стъпало в най-престижната надпревара.

Снимка: Getty Images

Неприятната новина за Зинедин Зидан е, че и в двата мача с "дюшекчиите" няма да може да разчита на Гарет Бейл. Уелският национал все още лекува контузия в прасета, получена в дербито срещу "Барселона". Сигурен отсътващ е и защитникът Пепе.

При "Атлетико" ситуацията е малко по-сложна. Хуанфран има разтежение, Хосе Хименес - болки в аддукторите, а Аугусто Фернандес е с травма в коляното. Тримата със сигурност ще пропуснат днешния двубой на "Сантиаго Бернабеу", а Шиме Вършалко е под въпрос до последно заради проблем в коляното.

Снимка: Getty Images