на живо

АТП: Не пропускайте Димитров - Вавринка

Според специалистите, това ще бъде най-интересния двубой от първия кръг на US Open

Getty Images

Официалният сайт на АТП определи мача между Григор Димитров и Стан Вавринка за най-интересен от първия кръг на Откритото първенство на САЩ. Най-добрият български тенисист е поставен под №8 в схемата, но жребият не бе благосклонен към него и той ще се изправи срещу швейцареца още на старта на последния турнир от Големия шлем за годината.

"Да, отново. Само два месеца, след като се срещнаха на старта на "Уимбълдън", двете звезди ще премерят сили отново в първи кръг на US Open. И този път двубоят се очертава да бъде по-интересен. Вавринка, завърнал се след две операции на лявото коляно, победи Димитров в Лондон на най-слабата си настилка. И макар да се намира под №101 в ранглистата, шампионът от 2016 година показва много по-добър тенис от това, което показва ранкингът", пишат специалистите.

"Димитров, който е шампион от финалния "Мастърс", показа прогрес в сезона на хард, достигайки до първи четвъртфинал от април насам (б. ред. - в Торонто), а след това притисна максимално бъдещият шампион в Синсинати Джокович. Българинът ще се стреми да отмъсти за загубата на "Уимбълдън", а ако успее, ще увеличи статистиката на директните им мачове на 5:3 победи", добавят от ATP.