на живо

ATP потвърди: Ботини е новият треньор на Григор Димитров

Името му беше вписано в профила на българина

Аржентинецът Данте Ботини беше вписан като треньор на българския тенисист Григор Димитров. От Асоциацията на тенис играчите (АТР) потвърдиха, че двамата работят заедно, като промениха профила на номер 19 в ранглистата при мъжете.

Григор започна 2020 г. под ръководството на германеца Кристиан Гро. Той беше с него в първите турнири и дори по време на периода на социална изолация по време на паузата през сезона. След това в ложата на Димитров все по-често сядаше баща му Димитър. 

В последните дни на изминалата година се появи информация, че Димитров е започнал сътрудничество с Ботини. Аржентинецът дори пристигна в Монте Карло, където живее родният тенисист, а по-късно се появиха и клипове от съвместните им занимания.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Daniel Djenev (@danieldjenev)

41-годишният специалист беше треньор на бившия номер 4 в света - Кей Нишикори. Двама работиха заедно 9 години, като японецът спечели 12 титли и игра на финал на Откритото първенство на САЩ през 2014 г. 

За последно Ботини работи с Николас Джари, но чилиецът беше със спрени права за 11 месеца заради употреба на допинг и пропусна почти целия сезон през 2020 г.