на живо

Аутсайдерите мечтаят! Циципас и Зверев отпаднаха от Индиън Уелс

Григор Димитров е най-опитен сред четиримата най-добри в турнира

Reuters

Две големи изненади поднесоха аутсайдерите на четвъртфиналите на тенис турнира в Индиън Уелс от серията "Мастърс 1000". Вместо световните номер 3 и 4 - Стефанос Циципас и Александър Зверев, битката за титлата продължават Николоз Басилашвили (номер 36) и Тейлър Фриц (номер 39).

Двамата постигнаха трудни и неочаквани успехи в ранните часове на 16 октомври. 

Грузинецът победи Циципас с 6:4, 2:6, 6:4. Басилашвили успя да спаси 10 точки за пробив, като през цялото време тормозеше своя съперник с трудния си сервис. Това е и първа победа за него над именития си съперник.

Снимка: Reuters

В другия четвъртфинал американецът Тейлър Фриц зарадва домашната си публика, побеждавайки с 4:6, 6:3, 7:6(3) Александър Зверев. За него обаче това не е първи успех над този съперник. През 2019 г. в Базел той успя отново да се справи с представителя на Германия.

Басилашвили и Фриц ще играят за четвърти път един срещу друг, като американецът има леко предимство - победи в Китай през 2017 г. и Дубай през 2021 г. 

Снимка: Reuters

Другата полуфинална двойка е Григор Димитров - Камерън Нори. 

Интересен факт е, че за първи път в историята на серията "Мастърс 1000" четирима тенисисти извън топ 25 ще спорят за трофея. Най-предно класиран е Нори, който е 26-ти в света. Димитров е 28-ми.

Българинът обаче е най-опитен. Той е на 30 години, докато прекият му конкурент за финала е на 26, Басилашвили  - на 29, а Фриц - на 23.

Тагове:

индиън уелс