на живо

Аврам Грант отказал 30 000 долара на месец от "Левски"

Израелският специалист имал по-големи финансови изисквания

Getty Images

Финанси и неудовлетворени изисквания са в основата на разминаването между израелския специалист Аврам Гранд и "Левски". Финалистът в Шампионска лига с "Челси" беше спряган за нов треньор на "сините" и дори проведе преговори със собственика Спас Русев в София.

До договор обаче така и не се стигна. Причината, според израелските медии, е неразбирателство във финансовата клауза. От клуба са предложили месечна заплата на Грант в размер на 30 хил. долара. Той обаче е поискал по-висока, твърдят медии в родината му.

Дори с тази "скромна" сума, Грант щеше да бъде най-добре платеният треньор у нас. Израелецът бил непреклонен в исканията си.

През 2014 г. той води националния отбор на Гана, а тогава получаваше 50 хил. на месец. Медиите напомнят, че дори тази сума е била ниска за Грант и той е направил компромис. 

Вместо него на "Герена" пристигна италианецът и носител на Купата на своята страна с "Лацио" Делио Роси. Вчера (9 август) той изведе "Левски" в първа контрола срещу "Сливнишки герой". "Сините" загубиха с 1:3.