на живо

Австралиец е първият съперник на Григор Димитров за 2021 г.

Андрю Харис се класира за втория кръг на турнира в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия

Getty Images

Григор Димитров научи името на първия си съперник за 2021 г. Става дума за австралиеца Андрю Харис, който преодоля първия кръг на "Мъри Ривър Оупън" - надпреварата в Мелбърн, която е генерална репетиция преди Откритото първенство на Австралия (8-21 февруари).

Харис е номер 232 в световната ранглиста и участва в надпреварата по покана на организаторите. Той успя да постигне трудна победа с 5:7, 6:4, 7:5 над японеца Таро Даниел в първия кръг.

Снимка: Getty Images

26-годишният Харис не може да се похвали с големи успехи на корта. Най-доброто му класиране в световната ранглиста е 159-то място от ноември 2019 г. В началото на 2020 г. той преодоля квалификациите и участва в основната схема на Откритото първенство на Австралия, но отпадна безславно от Матео Беретини.

Снимка: Getty Images

В момента в Австралия текат няколко турнира, които ще помогнат на тенисистите да са в оптимална форма за първата надпревара от Големия шлем. Повечето от участниците в Мелбърн бяха подложени на строга карантина заради случаи на заразени в специалните самолети, с които пристигнаха на южния континент. Те не можеха да излизат от стаите си и да тренират.

Григор Димитров бе сред щастливците, които имаха достъп до тренировъчните кортове.

Мачът на българина с Харис е част от утрешната програма на турнира. Той е 5-ти на корта във вечерната сесия, което означава, че ще започне не преди 6:30 ч. сутринта на 3 февруари българско време.