на живо

Австралиец спря Григор Димитров по пътя към финала

Българинът отпадна от Алекс де Минор в Антверпен

usopen.org

Григор Димитров няма да играе на финал на тенис турнира в Антверпен. Българинът отпадна на крачка от решителния мач в надпреварата, след като беше победен от 21-годишния австралиец Алекс де Минор с 6:7(4), 7:6(3), 4:6.

Мачът беше втори между двамата тенисисти, като резултатът в общите им двубои вече е 1:1. Димитров има победа срещу 29-ия в света от Откритото първенство на САЩ през 2019 г.

Срещата се игра пред празни трибуни, като двамата предложиха атрактивна битка, продължила почти 3 часа. 

Мачът започна изключително интересно! Де Минор реализира пробив, но Димитров го върна веднага и от своя страна взе гейм при сервис на съперника си. Австралиецът също не се поколеба да изравни отново резултата. Така се стигна до тайбрек, в който Де Минор натрупа преднина от 4 точки в началото и не позволи на родения в Хасково тенисист да допусне обрат.

Двамата продължиха с атрактивното си представяне. Опитът на Димитров си каза думата и той осъществи пробив за 3:2 във втория сет. Де Минор се мобилизира и изравни за 4:4. В тайбрека българинът беше безкомпромисен и даде само 3 точки на съперника си.

Така се стигна до третата част, в която австралиецът реализира пробив за 4:3. Димитров обаче реагира веднага и „върна услугата“. Това не отказа Де Минор, който отново проби и в крайна сметка спечели мача.

На финал той ще играе срещу Юго Умбер, който се справи с Даниел Евънс в другия полуфинал.

Димитров, който изигра само 2 мача в Антверпен (в първия кръг почива, а съперникът му на четвъртфинал се отказа), все пак ще добави точки към актива си в ранглистата, тъй като дебютира в надпреварата.

Следващият турнир, в който българинът ще участва, е във Виена. Негов съперник в първия кръг ще бъде Карен Хачанов. Надпреварата започва в понеделник (26 октомври).