на живо

Австралийската приказка на Тенис продължава

Сандгрен взе скалпа и на Доминик Тийм и се класира за 1/4-финалите

Reuters

Сензацията Тенис Сандгрен вече е на четвъртфинал при дебюта си в основната схема на "Аустрелиън Оупън". Американецът със странно име продължава да мечтае, след като този път записа драматична 5-сетова победа над световния номер 5 Доминик Тийм с 6:2, 4:6, 7:6(4), 6:7(7), 6:3.

Американецът, който заема 97-мо място в световната ранглиста шокира австриеца в първия сет и спечели убедително с 6:2. Във втората част Тийм постигна ранен пробив и той му бе достатъчен, за да изравни резултата.

В третия сет двамата тенисисти си размениха по един пробив и тайбрек определи изхода от частта. Сандгрен показа по–добра игра в него и отново взе аванс пред Тийм.

Следващият сет отново бе оспорван и пак се стигна до тайбрек. Тенис имаше възможност да спечели мача, но Тийм не се поддаде на напрежението и спаси мачбол, а впоследствие взе и сета за 2:2.

В решителната пета част в играта на американеца личеше по–голяма свежест и той постигна пробив за 4:2 гейма, който бе достатъчен за 6:3 и победа в мача. 

Тенис Сандгрен прави истински фурор в Мелбърн до момента. Преди началото на "Аустрелиън Оупън" 2018 той не бе намирал място в основната схема на турнир от Големия шлем. По пътя си към топ 8 записа престижни победи над французина Жереми Шарди, шампиона от 2014 Стан Вавринка и германския талант Максимилиан Мартерер.

На четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия Сандгрен ще се изправи срещу победителя от мача между бившия номер 1 Новак Джокович и корееца Хьон Чун .