на живо

Австралийски любимец изправи косите на Григор

Българинът все пак продължава напред в трети кръг на турнира в Бризбейн

Lap.bg

Григор Димитров започна състезателната си година на сингъл с труден мач срещу австралиеца Джон Милман и победа с 4:6, 7:6(8), 6:3 във втория кръг на турнира в Бризбейн. Като актуален носител на трофея, българинът е водач в схемата на надпреварата, но изпита доста затруднения срещу местния любимец. В следващия кръг Димитров ще играе срещу Кайл Едмънд от Великобритания. 

Мачът започна напрегнато първата ни ракета, въпреки че Димитров успя да запише пробив в третия сет. Любимецът на местната публика Милман обаче върна пробива веднага. Шестият гейм бе доста напрегнат, а Григор успя да го запише в собствената си сметка. 

Докато Милман печелеше със сравнителна лекота, Димитров показа липса на концентрация. Това доведе до загуба в първия сет с 6:4.

Снимка: Lap.bg

Двамата си размениха по два гейма във втория сет. Българинът успя да пробие за 3:2, след като съперникът му изкара топката в аут. 

Милман обаче реагира светкавично и отново изравни резултата, след което поведе с 4:3. Така вторият сет се реши в тайбрек. 

Представителят на домакините поведе с 3:0 точки. Димитров успя да изравни. Милман стигна до два мачбола, които Григор спаси, а след това спечели с 10:8.

Снимка: Lap.bg

В третия сет двамата си размениха по един сет. В четвъртия гейм пък дойде пробива за Григор за 3:1, което върна и увереността в играта му. Това му бе достатъчно за победа в първия мач на Димитров за новия сезон.