на живо

Автогол, дузпа и равенство в дербито за Северен Лондон

"Арсенал" и "Тотнъм" не се победиха в мач от 11-тия кръг в Англия

Getty Images

Тимовете на "Арсенал" и "Тотнъм" не излъчиха победител в дербито на 11-ия кръг на Висшата лига в Англия. В напрегнат мач с автогол и дузпа, двата тима от Северен Лондон завършиха при резултат 1:1.

В състава на "топчиите" се завърнаха контузените Тио Уолкът и Ектор Белерин. Като титуляри започнаха и Петер Чех, Начо Монреал и Алекс Иуоби, които не попаднаха в 11-те на Арсен Венгер срещу "Лудогорец".

Двата тима имаха моменти на подем и спадове в играта, но не предложиха много атрактивни положения на зрителите на "Емиратс".

Резултатът в срещата беше открит в 42-та минута. Кевин Вимер от "Тотнъм" прати топката в собствената си врата, след като засече центриране на Йозил от пряк свободен удар.

Равенството беше възстановено в 51-та минута от наказателен удар. Лоран Кошчелни спъна Дембеле в наказателното поле на "Тотнъм", а Хари Кейн не сбърка от бялата точка.

След равенството "Арсенал" остана на трето място в класирането на Висшата лига с 24 точки. Първи е "Челси" с 25, а втори - "Манчестър Сити", който има еднакъв актив, но по-добра голова разлика от "топчиите". "Тотнъм" пък е пети, като все още няма загуба през сезона в Англия.