на живо

Автогол измъкна "Черно море" срещу "Дунав"

"Драконите" остават на предпоследно място в Първа лига

Lap.bg

Автогол донесе победата на "Черно море" с 1:0 при гостуването на "Дунав" в мач от 16-ия кръг на Първа лига. След загубата "драконите" остават на предпоследното място в първенството с актив от 11 точки. "Моряците" пък са шести с 24 точки.

В началото русенският тим владееше повече топката, атакуваше често, но чисти положения пред вратата на гостите липсваха. "Черно море" успя да поведе в резултата при първата си опасна атака в 14-ата минута. Георги Илиев подаде към Мариян Огнянов, който опита да шутира, но топката рикошира от крака на Карагерен и той си вкара автогол. 

В 27-ата минута Васил Шопов бе близо до гола, след като стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай левия страничен стълб на вратата на "моряците". Пет минути по-късно Шопов центрира, Будинов засече с глава, но топката излезе в аут. Минута преди края на първото полувреме отново Васил Шопов засече от въздуха центрирана от Патев топка в наказателното поле, но ударът излезе в аут.

През втората част "Дунав" владееше повече топката, но така и не успя да стигне до изравнителния гол. "Черно море" имаше няколко чисти положения, които обаче не реализира - в 61-ата минута Антон Огнянов навлезе опасно в наказателното поле и стреля, но Станислав Антонов изби в корнер. Три минути по-късно Сукуна имаше нова възможност да удвои резултата, но ударът му излезе в аут. Пак той пропусна чисто положение в последната минута - излезе сам срещу Антонов, но вратарят на Дунав спаси удара му.