на живо

Азар подкрепи треньора Марк Вилмотс

За разлика от Тибо Куртоа, капитанът на Белгия застава зад националния селекционер

БГНЕС

Капитанът на Белгия Еден Азар е разочарован след загубата на тима от Уелс на четвъртфиналите на Евро 2016, но не смята че треньорът Марк Вилмотс трябва да понесе вината за отпадането.

"Разочаровани сме, но животът не свършва. Трябва да продължим да работим в този състав, защото след две години ни чака световното първенство. Разбира се, искаше ни се да играем доста по-добре. Първите 20 минути бяха отлични за нас, но след гола просто се загубихме. Може би бяхме се настроили да запазим този резултат и да продължим с 1:0 на полуфинал.
Преди първенството всеки чакаше от нас да стигнем до финала, но не бива да се забравя и потенциала на другите отбори. Грешките решават такива мачове, а ние допуснахме доста", каза Азар.

По всичко личи, че обстановката в отбора не е никак добра. Напрежение в съблекалнята се появи още след първия мач на Белгия на европейското първенство.

Част от играчите обвиняват селекционера за загубата от Уелс, но капитанът на тима не е сред тях. За водачи на бунта са смятани Маруан Фелайни и Тибо Куртоа.

"Разбира се, че поддържаме Вилмотс за треньор на отбора, просто имахме лош ден и това е. Ако някой друг е против треньора, то това си е негово мнение", отговори Азар на въпрос дали е на страната на Куртоа, чието желание е да бъде сменен националния селекционер.