на живо

Азаренка спря победния поход на Серина Уилямс в Ню Йорк

Представителката на Беларус постигна победа на Откритото първенство на САЩ чрез обрат

Reuters

Виктория Азаренка победи Серина Уилямс и ще играе на финал на Откритото първенство на САЩ по тенис. Представителката на Беларус отстрани 6-кратната шампионка в Ню Йорк, след като постигна обрат и се наложи с 1:6, 6:3, 6:3.

Първият сет по нищо не подсказваше, че американката няма да има възможност за трета поредна година да се опита да спечели титлата от надпреварата. Уилямс беше безапелационна и не остави шансове на добре познатата си съперничка, с която играеха за 23-и път помежду си (18 победи за американката и 5 за Азаренка след полуфинала).

Снимка: Reuters

След това обаче представителката на Беларус подобри играта си и успя да постигне обрат, с който да се класира на финала на Откритото първенство на САЩ за 3-и път в кариерата си. В предишните два опита да спечели титла в Ню Йорк, Азаренка губеше в решителната среща именно от Серина Уилямс. 

Този път нейна съперничка ще е шампионката от 2018 г. Наоми Осака, която се справи с американката Дженифър Брейди след 7:6 (1), 3:6, 6:3. 

Снимка: Reuters

Азаренка и Осака имат по 2 титли от Голям шлем. Японката е печелила в Ню Йорк и в Австралия (2019 г.), докато тенисистката от Беларус е триумфирала само в Мелбърн (2012, 2013 г.). Осака има предимство в мачовете им до момента - 2 победи срещу 1 за Азаренка.