на живо

Бъдещето на Гатузо в "Наполи" се решава тази седмица

Треньорът има два мача да убеди ръководството, че трябва да остане поне до лятото

Има ли бъдеще Дженаро Гатузо начело на "Наполи"? Отговорът на този въпрос, поне според медиите в Италия, ще разберем тази седмица. На "адзурите" предстои полуфинал-реванш с "Аталанта" (0:0 в първия сблъсък) за Купата на Италия на 10 февруари (сряда), от 21:45 ч., пряко по RING, последван от съботно дерби с шампиона "Ювентус" в Серия "А".

През уикенда "партенопеите" допуснаха седма загуба в първенството от началото на сезона, отстъпвайки с 1:2 като гости на "Дженоа". Според "Гадзета дело Спорт", клубният президент Аурелио Де Лаурентис ще вземе важното решение в събота. Той вече се е свързал с колегите си от борда, за да подложат ситуацията на обсъждане.

Гатузо по всяка вероятност ще напусне "Наполи" след края на сезона. Де Лаурентис е недоволен от критичните коментари на наставника за управлението му, направени пред медиите. Босът на "партенопеите" не крие и несъгласието си със селекцията на легендарния полузащитник.

"Гадзета дело Спорт" пише, че бизнесменът е разочарован от избора на Гатузо да пуска в игра Никола Максимович и Елсеид Хисай, чиито договори изтичат през лятото, за сметка на Амир Рахмани, за когото неаполитанците платиха 13 млн. евро на "Верона" миналото лято. Гатузо дори предпочита да залага на Джовани Ди Лоренцо в необичайна за него позиция, оставяйки Рахмани на скамейката.

Снимка: Getty Images

За треньорския пост на "Стадио Диего Армандо Марадона" се спрягат Иван Юрич от "Верона", наставникът на "Специя" Винченцо Италиано и този на "Сасуоло" - Роберто Де Дзерби. Нито един от триото обаче не би сменил отбора по средата на сезона.

Варианти са и по-скъпите свободни агенти Рафаел Бенитес и Валтер Мадзари, които вече бяха начело на "Наполи" в ерата "Де Лаурентис".

Снимка: gazzetta.it