на живо

Бадр Хари: Ще унищожа Рико Верхувен (ВИДЕО)

Залата на мароканеца в Амстердам изгаря до основи

Това е „Залата на Майк”. Намира се в сърцето на Амстердам. На пръв поглед прилича на съвсем обикновен, редови спортен център. Може да тренирате кросфит, да помпате мускули във фитнеса или да се потопите надълбоко, в сърцевината на това място – бойните спортове.

„Залата на Майк” е ковачница за непобедими шампиони по бокс, кикбокс и ММА. Кои са те? Списъкът е дълъг.

Започваме с Бадр Хари (118 срещи, 106 победи, 96 нокаута и само 12 загуби през последните 16 години), който в събота вечер (от 23,00 часа, пряко по телевизия RING) излиза в битката на десетилетието по кикбокс срещу настоящия №1 на планетата в тежка категория Рико Верхувен.

Мароканецът, който е роден и израснал в Амстердам се подготвя в „Залата на Майк” през последните 11 години и признава, че кракът му не е стъпвал другаде. Собственикът на залата – Майк Пасение е негов личен треньор от 2005 г. насам.

„Само при Майк се чувствам като у дома си. Заедно с него се готвим и за момента, в който ще унищожа Рико Верхувен. Гладен съм за победи и за нокаути”, признава Бадр Хари, нашумял напоследък покрай приятелството си със суперзвездата на световния футбол и на „Реал” Мадрид Кристиано Роналдо.

„Бадр е като мой син. В него има нещо специално. Щом го зърнеш за първи път има две възможности – да го обикнеш за цял живот или да го намразиш. Харизмата му е заразна. Всеки път, когато стъпи на ринга той оставя по парченце от душата си. Не мога да си представя, че може да дойде ден, в който ние няма да работим заедно”, казва Майк Пасие – човекът, който е считан за един от най-големите специалисти в бойните спортове в световен мащаб.

Вижте цялото интервю с треньора на Златното момче:

Залата на Майк изгаря до основи през 2009 г. По това време той е на турне с Бадр Хари в Япония. Жена му му съобщава, че с бизнеса им е свършено. Мароканският боец обаче финансира почти изцяло изграждането отново на нов, още по-модерен спортен център в центъра на Амстердам.

„Прави добро, за да получаваш добро в живота. Майк беше изпаднал в беда и аз му подадох ръка в труден момент, така, както той би направил за мен. Това е минало, сега мислим единствено за битката с Верхувен. Ще бъде кърваво зрелище”, продължава със заканите Бадр Хари.

В „Залата на Майк” мароканецът тренира ежедневно в компанията на останалите шампиони, минали през ръцете на Майк Пасие - Гьокхан Саки (европейски шампион по муай тай), Алистър Овърийм (световен шампион в Гран при сериите по К1) и Артур Кишенко (европейски шампион по К1).