на живо

Багата се би пред Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Президентът на САЩ беше посрещнат на гала вечерта на UFC в Ню Йорк със смесени чувства

Багата се би пред Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Никога до днес действащ президент на САЩ не беше сядал в публиката на бойна гала вечер. При ексцентричния Доналд Тръмп обаче традиционното поведение не е често срещано. 

Един от най-влиятелните хора в света зае своето място на трибуните в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да изгледа двубоите от UFC 244. Той беше в компанията на друг президент - този на организацията Дейна Уайт, както и на двамата си сина Ерик и Доналд-младши. Те бяха настанени в непосредствена близост до октагона, за да могат да изгледат двубоите от най-добрите места.

Снимка: Reuters

Важните гости присъстваха и на мача на българския ММА боец Благой Иванов - Багата. Бившият световен шампион по бойно самбо загуби от своя по-опитен опонент Дерик Люис след пълни 3 рунда и съдийско решение.

Присъствието на Тръмп в залата предизвика смесените реакции на публиката. В "Медисън Скуеър Гардън" част от феновете на бойните спортове освиркаха, а други аплодираха президента.

Снимка: Reuters

Самият Люис не пропусна също да отбележи присъствието на Тръмп, след като ръката му беше вдигната като победител.

"Аплодисменти за онова момче там! Доналд Тръмп! Знам, че напоследък нещата в Белия дом не вървят добре, но пред 2020 г. ще се оправят", каза боецът, победил Багата.

Снимка: Reuters

В момента Доналд Тръмп е обект на разследване и опит за импийчмънт.