на живо

"Байерн" и "Борусия" Дортмунд обединени: Няма да участваме в Суперлигата

Ханс-Йоахим Вацкe обяви позицията на двата клуба

Германските футболни грандове "Байерн" Мюнхен и "Борусия" Дортмунд още веднъж изказаха общата си позиция против новата Суперлига. 

Двата тима са категорични, че няма да се включат в новия проект на едни от най-богатите клубове в Европа. "Милан", "Арсенал", "Атлетико" Мадрид, "Челси", "Барселона", "Интер", "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид и "Тотнъм" решиха да не взимат предвид евентуалните санкции от страна на УЕФА и си направиха нов турнир, в който да са сред постоянните участници. Тимове от Франция и Германия заявиха, че няма да се включат.

"Членовете на Борда на Асоциацията на европейските клубове проведохме виртуална конференция в неделя вечерта и потвърдихме решението, което взехме в петък. Позицията ни е, че заставаме зад планираната реформа в Шампионската лига и отхвърляме плановете за участие в Суперлигата. Това е мнението на всички, които участвахме в конференцията. Включително и на двата германски клуба, които участваме в Борда на асоциацията. Позициите ни по тази тема съвпадат на 100%", заяви президентът на "Борусия" Дортмунд Ханс-Йоахим Вацкe пред официалния сайт на тима.

Въпреки враждата си на терена, "Байерн" и "Борусия" са обединени в отказа си. 

Основателите на Суперлигата си навлякоха гнева на голяма част от феновете си заради новия турнир. Все още не е ясно кога трябва да стартира той. Намеренията на тимовете са това да се случи "възможно най-скоро". Все още не са ясни и всичките участници, тъй като има 3 вакантни места за "постоянните отбори" и още 5 за останалите участници. 

Снимка: БГНЕС

Всички тимове в новата Суперлига са заплашени както с финансови, така и с административни санкции от УЕФА.