на живо

"Байерн" Мюнхен подобри трансферния си рекорд

Баварците привлякоха Лукас Ернандес за 80 млн. евро

Twitter

"Байерн" Мюнхен привлече втори световния шампион с Франция. След Бенжамен Павар баварците купиха и Лукас Ернандес от "Атлетико" Мадрид.

Германският шампион е платил клаузата за откупуване на стойност 80 милиона евро, а трансферът ще стане факт на 1 юли.

"Много съм доволен, че в лицето на Лукас ние привличаме един от най-добрите защитници в света. Той е световен шампион и вече има достатъчно опит независимо от възрастта си. Той може да бъде използван като централен защитник и отляво на отбраната. Хубавото е, че се запазва традицията "Байерн" да има много силни френски играчи", каза спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич.

От "Байерн" информират, че са открили проблем в дясното коляно на Ернандес и ще бъде опериран с надеждата да е готов за старта на новия сезон. 

Ернандес става вторият най-скъп защитник във футбола след Върджил ван Дайк. През миналата година "Ливърпул" плати за холандеца 88 милиона евро.

Трансферът на родения в Марсилия бранител е рекорден за баварците. Досега най-високата платена сума от тях бе почти два пъти по-малка - 41.5 млн. евро за Корентен Толисо през сезон 2017/18. 

"Това е много важен ден в моята кариера. "Байерн" Мюнхен е сред най-добрите отбори в Европа и в света. Благодаря на всички в "Атлетико", които бяха моето семейство в последните години, щастлив съм, че правя следващата стъпка в моята кариера", коментира Ернандес.