на живо

"Байерн" плаши германския национален отбор с бойкот

Мануел Нойер е "ябълката на раздора"

Getty Images

Президентът на "Байерн" Мюнхен Ули Хьонес заяви, че не е изключено негови играчи да бойкотират националния отбор. Причината за неговото изказване е вратарското недоразумение в Бундестима.

След последните мачове на националния тим, Марк-Андре Тер Стеген заяви, че е недоволен от статута си на резерва за сметка на Мануел Нойер. От "Байерн" не приемат претенциите на стража на "Барселона" и желанието му да се превърне в титуляр за сметка на техния играч.

Хьонес коментира, че това не е правилно отношение на футболист, а при вратарите трябва да има йерархия, която да се спазва. Той се включи в дискусия, която завърши със силни думи.

Снимка: Getty Images

"Ако това се случи, няма да пускаме играчи в националния отбор. Няма да приема каквато и да е промяна в този аспект", заяви Хьонес.

Всъщност самият президент на баварците, както и представители на клуба, нямат право да спират играчите да се присъединят към националния тим. При подобно решение, отборът ще получи сериозна санкция от УЕФА. Участието в националния отбор е личен избор на футболистите. Нойер, Никлас Зюле, Йошуа Кимих, Леон Горецка и Серж Гнабри бяха в бундестима за предишния мач.

Хьонес заяви, че няма намерение да говори със селекционера Йоаким Льов. 

"Той вече е чул какво съм казал. Сигурно му пищят ушите", завърши президентът на "Байерн".

Следващата среща на Германия от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. е срещу Естония на 13 октомври.