на живо

"Байерн" потрепери за 3 минути преди големия мач с "Борусия" Дортмунд

Томас Мюлер изравни рекорда за асистенции в Бундеслигата

Reuters

"Байерн" Мюнхен запази аванса си от четири точки на върха в Бундеслигата пред "Борусия" Дортмунд преди голямото дерби "Дер Класикер" между двата тима във вторник.

Баварците спечелиха с 5:2 домакинството си на "Айнтрахт" Франкфурт и се реваншираха за поражението с 1:5 от есента. По-рано през деня "жълто-черните" се наложиха с 2:0 при гостуването си на "Волфсбург". 

На "Алианц Арена" "Байерн" контролираше двубоя напълно очаквано и поведе още в 17-ата минута, когато Леон Горецка се разписа след подаване на Томас Мюлер. Това беше 17-а асистенция за Мюлер през сезона, с което той изравни рекорда в Бундеслигата.

Снимка: Reuters

В края на първата част самият Мюлер удвои аванса на домакините, а секунди след началото на второто полувреме Роберт Левандовски покачи на 3:0. 

Нарушаването на концентрацията на шампионите доведе до два гола за "орлите" в рамките на три минути. И двете попадения бяха идентични -дело на централния защитник Мартин Хинтерегер след центрирания от корнер на Себастиан Роде. Това бяха и първите точни удари за тима от Франкфурт.

Снимка: Reuters

В 61-ата минута Алфонсо Дейвис вкара четвърти гол за "Байерн" и успокои домакините. 15 минути преди края Хинтерегер си вкара автогол при опит да изчисти топката след удар на Серж Гнабри.