на живо

Байерн продължи перфектната си домакинска серия в Бундеслигата (ВИДЕО)

Херта вече е трети, Хофенхайм живна

Getty Images

Шампионът Байерн Мюнхен записа 11-а победа в 11 домакински срещи от началото на сезона в германското футболно първенство, след като обърна Дармщад на "Алианц Арена" с 3:1 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците имаха териториално превъзходство и огромно предимство във владеенето на топката, но срещу хода на играта гостите поведоха в 26-ата минута, когато Сандро Вагнер се разписа отблизо с глава след подаване от дясно на Сандро Сиригу.

Байерн успя да изравни едва в 49-ата минута. Рафиня намери от дясно в пеналта Томас Мюлер, който спря на гърди и от десетина метра преодоля Кристиан Матения. В 71-ата минута Мюлер даде аванс на домакините с красив гол. Той получи пас от ляво от Артуро Видал около точката на дузпата, овладя на гърди и макар че беше с гръб към вратата, отправи прецизен удар в горния десен ъгъл на Матения, реализирайки 17-ия си гол за сезона в шампионата.

Шест минути преди края Роберт Лавандовски оформи крайното 3:1. Полският нападател засече отблизо пас по тревата на Франк Рибери от ляво и с 22 попадения в кампанията продължава да оглавява голмайсторската листа в Бундеслигата.

С успеха възпитаниците на Пеп Гуардиола събраха 69 точки и вече имат 11 точки аванс пред втория Борусия Дортмунд, който утре гостува на Байер Леверкузен.

Херта се изкачи на трето място с 36 точки, след като измъкна 1:1 при домакинството си на Волфсбург, но столичани не успяха да стигнат до победата и в петия си мач от началото на пролетния полусезон в първенството.

Марсел Шефер изведе гостите напред след подаване в пеналта на Виейриня в 53-ата минута при първото по-добро положение в мача, но седем минути по-късно Саломон Калу изравни.

В 86-ата минута Луис Густаво пропусна отблизо да намери целта след центриране от корнер, а малко по-късно вратарят на столичани Руне Ярщайн опази точката след две последователни спасявани след удар с глава на Шефер и при добавката на Виейриня.

Предпоследният Хофенхайм прекъсна серията от три поредни победи на Майнц 05 след домакинско 3:2.

Марк Ут се разписа два пъти за едва третия успех на тима от началото на сезона и първи от 12 декември насам.

С 18 точки Хофенхайм се доближи на 3 точки от спасителната зона.