на живо

"Байерн" съсипа 10 от "Бешикташ" в Мюнхен (ВИДЕО)

"Баварците" ликвидираха интригата след 5-0 на свой терен

"Байерн" разби "Бешикташ" с 5-0 в първи осминафинал от Шампионската лига, игран в Мюнхен. "Бешикташ", който за първи път стига до тази фаза от турнира игра много смело през първото полувреме, но остана с човек по-малко още в 16-та минута, а в края на частта допусна и гол. След почивката "Байерн" просто довърши съперника си.

След много открита игра в началото на мача за турския отбор, грешен пас назад на Атиба Хътчинсън принуди Домагой Вида да фаулира откъсналия се срещу вратаря Роберт Левандовски. Последва директен червен картон за защитника още в 16-та минута. Хамес Родригес стреля встрани от свободния удар, а в ответната атака "Бешикташ" можеше да поведе, но Вагнер Лов, сам срещу вратаря, стреля встрани.

"Байерн" поведе в 43-та минута, когато отбеляза Томас Мюлер. Това прекърши тонуса в играта на гостите, които бяха изхабили огромно количество енергия до този момент.

"Баварците" започнаха с мощна преса второто полувреме и не даваха на съперниците си да излизат от своето поле. В 53-та минута Кингсли Коман се възползва от добро подаване на Роберт Левандовски и направи 2-0.

Това изостри допълнително апетита на "Байерн" и скоро падна трети гол. Вкара го Томас Мюлер в 66-та минута, който получи пас от Йосуа Кимих.

В 79-та минута Роберт Левандовски се разписа за 4-0, което бе 14-то домакинство на "Байерн" през сезона, в което поляка вкарва.

2 минути преди края отново Левандовски отбеляза за 5-0, което бе 5-ти негов гол в турнира през сезона.

За баварците това бе 14-та поредна победа под ръководството на Юп Хайнкес и общо 22-ра от 23 мача, откакто опитният треньор пое отбора.