на живо

"Байерн" - "Севиля": Супермачът, който носи надежда (АНКЕТА)

Гледайте сблъсъка за Суперкупата на Европа пряко по bTV Action от 21:30 ч.

Getty Images

Футболният сезон 2019/2020 беше кошмар! Прекъсвания и паузи в първенствата, заразени с COVID-19 треньори и играчи, емоционални фенове, затворени вкъщи пред телевизорите, нови правила, нови регламенти... И все пак футболът победи - "Байерн" Мюнхен триумфира в Шампионската лига, "Севиля" затвърди традицията и отново прегърна трофея в Лига Европа.

А днес (24 септември) е време за ново начало! И то по стар обичай започва с мач за Суперкупата на Европа! "Байерн" Мюнхен - "Севиля" гледайте пряко по bTV Action от 21:30 ч.!

Кой ще спечели Суперкупата на Европа?

Статистиката сочи, че двата тима имат по един такъв трофей във витрините си. Баварците победиха "Челси" след изпълнение на дузпи през 2013 г., а "Севиля" поднесе изненадата, вкарвайки 3 безответни гола на "Барселона" през 2006 г.

Испанският тим е една идея по-опитен в тези мачове, като има 4 участия в тях, а "Байерн" - 3. 

В първенствата двата тима имат по 1 победа. "Севиля" се справи трудно с "Леванте" (3:2), докато германският гранд даде силна заявка за поредния успешен сезон в Бундеслигата и победи "Шалке 04" с 8:0.

Снимка: Getty Images

Мачът е един, няма място за много тактика, а по-скоро за футболна магия, която се случва на мига на терена в Будапеща. 

И тук идва интересното! Публика на стадиона ще има! След като сезон 2019/2020 се завърна с празни трибуни и пълна тишина, този път най-важните хора - не футболистите, а феновете, ще могат отново да изпитат емоцията да гледат мач на живо. 30% от капацитета на стадион "Ференц Пушкаш" ще бъде зает (около 20 000 човека). 

Дискусията дали това е правилно продължава. Предвид повишаването на броя на заразените с коронавирус в Европа, трябва ли да има фенове? И колко трябва да са те?

Снимка: Getty Images

"Байерн" и "Севиля" получиха по 3000 билета за срещата. Очакват се обаче само около 500 привърженици на испанците, а близо 1000 фенове на мюнхенци върнаха своите ценни хартийки за мача, след като министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер поиска всеки фен на "Байерн", връщащ се от Будапеща, да бъде тестван за COVID-19 или карантиниран.

Снимка: Getty Images

Въпреки това мачът изглежда като крачка в правилната посока! Към онова познато "нормално", към надеждата, че светът и футболът отново ще бъдат такива, каквито ги познаваме преди пандемията. 

Новият сезон започва супер! Не пропускайте неговия старт!

"Байерн" Мюнхен - "Севиля", 24 септември, 21:30 ч., пряко по bTV Action