на живо

"Байерн" срещу "Реал", "Барса" срещу "Юве" на четвъртфиналите (ВИДЕО)

Жребият за следващата фаза на Шампионската лига беше изтеглен в Нион, Швейцария

uefa.com

"Байерн" Мюнхен ще се изправи срещу "Реал" Мадрид, а "Барселона" ще срещне "Ювентус" на четвъртфиналите в Шампионската лига. Това определи жребият, изтеглен от двукратния европейски клубен шампион на Европа с "Ливърпул" Йън Ръш в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

Снимка: uefa.com

Другите две двойки противопоставят шампиона на Англия "Лестър" и миналогодишния финалист "Атлетико" Мадрид. Лидерът във френското първенство "Монако" пък ще трябва да се справи с "Борусия" Дортмун, ако иска да продължи напред в битката за трофея.

Ето и всички четвъртфинални двойки в турнира:

"Атлетико" Мадрид - "Лестър"

"Борусия" Дортмунд - "Монако"

"Байерн" Мюнхен - "Реал" Мадрид

"Ювентус" - "Барселона"

Три испански ("Барселона", "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид), два германски ("Байерн" Мюнхен, "Борусия" Дортмунд) и по един отбор от Италия ("Ювентус"), Англия ("Лестър") и Франция ("Монако") разбраха своите съперници за следващата фаза на първенството. При тегленето нямаше ограничения за два отбора от една и съща държава.

На 11 април ще се изиграят срещите "Борусия" Дортмунд - "Монако" и "Ювентус" - "Барселона" (реваншите са на 19 април). На 12 април пък играят "Байерн" Мюнхен - "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид - "Лестър" (реваншите са на 18 април).

Финалът през 2017 г. ще се изиграе в Уелс, а датата е 3 юни. Всички срещи от елиминациите ще може да гледате по традиция в каналите на bTV Media Group.