на живо

"Байерн" задълбочи кризата в "Борусия" Дортмунд

Баварците спечелиха с 3:1 дербито на 11-ия кръг в Бундеслигата

Reuters

"Байерн" Мюнхен победи с 3:1 един от преките си съперници за титлата - "Борусия" Дортмунд, в мач от 11-ия кръг в Германия. Така баварците се разположиха еднолично на първото място в Бундеслигата, задълбочавайки кризата при "жълто-черните", които вече четири мача не познават вкуса на победата в местното първенство. 

Това бе осми пореден мач без загуба за баварците в Бундеслигата, а последното им поражение датира от 9 септември.

В 12-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг стреля опасно към вратата на баварците, но Зюле блокира шута му. Гостите отговориха на предизвикателството с чудесна възможност пред Роберт Левандовски, но Сократис се намеси и предотвари попадението във вратата на "Борусия".

Само няколко секунди по-късно "Байерн" поведе. Ариен Робен прати топката в десния ъгъл на Роман Бюрки за 0:1.

Двата отбора продължиха да си разменят атаки, но в 37-ата минута отново гостите бяха по-безкомпромисни пред противниковата врата. Кимих проби по крилото и центрира в наказателното поле, където Левандовски засече атрактивно, топката се отклони в тялото на Юлиан Вайгъл и за втори път влезе във вратата на Бюрки.

В 67-ата минута Алаба направи преднината на гостите класическа, а в 88-ата минута Марк Бартра отбеляза почетното попадение за "жълто-черните".