на живо

Балъков: Не ни интересува играта на ЦСКА

В неделя предстои втори мач между двата отбора с името ЦСКА

Lap.bg

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков очаква отборът му да изиграе добър мач срещу ЦСКА, като се надява играчите да не повторят грешките от двубоя между двата тима, с който бе открито първенството през август.

"Очакванията са да играем качествен, хубав футбол и разбира се, всеки път си го повтаряме, да побеждаваме", каза Балъков на пресконференция преди мача.

Снимка: Lap.bg

Двата "червени" отбора се срещнаха на старта на сезона и завършиха 2:2, а новакът в Първа лига изпусна аванс от 2:0.

"По-различното сега е, че беше първи мач от първенството и нито ние, нито те знаехме къде се намираме. Не можем да го сравняваме с този, който идва. Сега те ни познават по-добре, както и ние тях. Надявам се да бъде динамичен и хубав мач и да зарадваме феновете. Ние ще искаме да бъдем компактни, да бъдем агресивни. Какво ще правят те, нас не ни интересува", каза Балъков.

"В първия мач допуснахме грешки. В края на полувремето тогава ни вкараха ненужен гол от стандартна ситуация, наивен фаул, който даде самочувствие на отбора на ЦСКА. Работили сме, за да изчистим пропуските. Знаем, че не сме достигнали тази организация и синхрон между линиите, който ни се иска. Надявам се да сме си взели урок от грешките, които направихме в първия мач. Не мисля, че при нас натискът е по-малък отколкото при нашия противник", допълни специалистът.

Снимка: БГНЕС

Снощи ЦСКА загуби с 0:1 от "Йънг Бойс" в Лига Европа, а дебют в евротурнирите направи новият наставник на тима Бруно Акрапович.

"Ние не можем да разчитаме на това, че са играли вчера. Те имат толкова добри футболисти, които могат да бъдат заменени, да ротират. Този мач, който изиграха снощи, няма да бъде от значение за тях", каза Балъков.

Снимка: Lap.bg

"Има разлика в ЦСКА. Познавам треньора им много добре. Той е от немската школа. Неговият стил на работа ми е ясен. Въпросът е в деня на мача футболистите да реализират идеите на треньора. ЦСКА сега играе по съвсем различен начин в сравнение с предишния треньор", добави той.

ЦСКА 1948 има кадрови проблеми, но Балъков не иска да акцентира върху тях.

"Доста проблеми имаме, но не искаме да ги слагаме на първа линия. Мобилизираме се, стягаме се, който е здрав той ще играе", добави легендарният ни полузащитник и герой от световното в САЩ през 1994 г.