на живо

Балъков: Лудогорец е шампион, очаквам здрав мач с Берое (ВИДЕО)

БГНЕС

Треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че очаква труден мач срещу Берое и всяка следваща среща до края на първенството е със значението на финал за неговия тим. Специалистът бе категоричен, че отборът няма амбиции за титлата и основната цел е място в европейските турнири. Двубоят срещу старозагорци е в събота от 20:00 на градския стадион в Ловеч.

"Очакванията ми са за изключително здрав мач срещу отбор, който загуби в предишния кръг с 1:4 като домакин на Локомотив София. Сигурен съм, че те ще дойдат много мотивирани в Ловеч, за да заличат този негативен резултат. В плейофната фаза всичките мачове са финал за нас. Всеки един двубой може да те изхвърли от борбата. Не трябва да допускаме по никакъв начин да губим мачове. В най-лошия случай двубоят трябва да завършва наравно. Специално срещу Берое излизаме за победа."

Балъков все пак сподели мнението си за битката за първото място, като според него е чиста формалност и въпрос на време Лудогорец да си осигури трофея за четвърти пореден сезон.

Треньорът на "оранжевите" добави, че трудно може да се стигне до изненади в съревнованието му с наставника на Берое Петър Хубчев.

"Ние се познаваме много добре, работили сме заедно. Битката ще се реши на терена от самите футболисти. Тези, които успеят да се нагласят по време на мача, да са по-агресивни, да желаят повече победата, ще победят. И двамата сме възпитаници на германската школа. И аз и той успяваме да наложим в България това, което може да се вземе от школата в Германия. Времето ще покаже дали ще успеем и до къде ще стигнем"

Наставникът на Литекс бе категоричен, че ще бъде загуба за родния футбол, ако Левски и ЦСКА не получат лицензи за европейските турнири.