на живо

Балъков за оставката: Ситуацията хич не е розова, но аз не бягам от отговорност (ВИДЕО)

Красимир Балъков вече не е национален селекционер

Балъков за оставката: Ситуацията хич не е розова, но аз не бягам от отговорност (ВИДЕО)

Красимир Балъков подаде оставка като селекционер на националния отбор по футбол. Това се случи четири дни след загубата с 0:6 от Англия - най-тежката за "трикольорите" в домакински мач.

Двубоят на стадион "Васил Левски" бе белязан и от расистки скандал заради поведението на родните фенове по трибуните, намерило широк отзвук в световните медии.

"Искам да кажа, че не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Казах го и пред Изпълкома. Ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма и минута да се замисля и ще си подам оставката. Те дискутираха, след това влязох и аз и си я подадох. Не съм чул нищо, аз не бях вътре", каза Балъков пред журналистите.

"Вече не съм селекционер на националния отбор, ще стискам палци на следващия треньор. Ситуацията в момента хич не е розова и ние си я познаваме от 16 години насам."

"Всички членове на Изпълкома си подадоха оставката и надали има обратен път. За съжаление, така е в живота понякога - човек попада в ситуация, в която трудно може да направи нещо. Вътре в душата си съм нагласен така, че да стискам палци до последните възможности, които имаме. Сега се разбра, че 100% ще играем на баражи за европейското първенство", добави Балъков.

Снимка: Ладислав Цветков

"Не съжалявам. Когато те канят за треньор на националния отбор, не трябва изобщо да се замисляш. Нито за миг не съм имал негативни мисли в главата си дали да поема отбора, защото може да бъде така или така. Напротив - не съжалявам за това решение."

"Когато имаш добри резултати, за всички, или за повечето си добър треньор и обратното. Материалът е много окей, с този материал българският национален отбор може да се класира за европейското първенство. Ние нямаме голям избор - това е истината. Това, което имаме, винаги може да бъде дискутирано в публичното пространство. Проблемите са много дълбоки. Имах план, той беше ясен и точен. Резултатите не ме интересуваха, защото исках да подготвя отбора за баража през март. Не смятам, че съм направил нещо нелогично. Никой не може да ми изцапа името, защото съм дал толкова много против расизма. Това няма да ме събори. Сега ще си почина и след това ще видим."

Снимка: Ладислав Цветков

"Нямаше вмешателство в моята работа, а и не бих го позволил", каза още Балъков, при когото "лъвовете" записаха пет загуби и едно равенство.