на живо

Балъков: Здравословно е да бъда мениджър на отбора

Бившият национален селекционер коментира рокадата в ЦСКА 1948

Балъков: Здравословно е да бъда мениджър на отбора

Като здравословна рокада - така Красимир Балъков определи промяната в ЦСКА 1948. От новака в Първа футболна лига обявиха, че бившият национален селекционер ще заема длъжността "главен мениджър", а Йордан Юруков - треньор. 

"Аз съм и двете. Главен мениджър в българския футбол не съществува. Ние сме го създали вътре в отбора. В този момент е здравословно, защото създава по-добра йерархия в клуба. Отборът е млад и за първи път играе в Първа лига", заяви Балъков и добави:

"Задълженията и отговорността ми стават повече, което ме задължава много. ЦСКА е име, на което трябва да отговорим като игра, като селекция и като развитие на клуб. Пълномощията ми се разширяват, имам нужда от по-голямо спокойствие, за да анализирам всичко и да дам опита си. Данчо Юруков е един млад и перспективен треньор му се дава пълен картбланш да работи с отбора, да води тренировъчния процес и да влага своите идеи. Аз с каквото мога ще му помагам. Разбира се, дискутираме всяка една ситуация, която е свързана с успеха на отбора"

Снимка: Lap.bg

ЦСКА 1948 продължава да няма победа в елита след 4 изиграни мача.

"Ние не сме в състояние да подценяваме никого с тези резултати. Стъпили сме на земята, реалисти сме. Имаме три точки от три мача, а очаквахме шест от последните два. След мача с "Монтана" следва "Левски". Това е дерби. Искаме да отговорим на името ЦСКА. Ние се опитваме да покажем на момчетата, че едно минимално отпускане води до големи проблеми. Изпитахме го срещу "Арда". Там трябва много да се учим, защото психологията играе много в един мач", анализира Балъков.