на живо

Баланс и сила: Как да поддържаме форма като Григор Димитров? (ВИДЕО)

Българският тенисист прекарва социалната си изолация в Калифорния

Twitter

Пандемията от коронавирус засегна силно спорта и няма да преувеличим, ако кажем, че направо го спря. Тенис мачове няма да се играят поне до средата на лятото. "Уимбълдън" беше отменен, "Ролан Гарос" беше преместен за по-добри дни (организаторите се надяват те да дойдат през септември). 

А тенисистите? Какво правят те, докато са в социална изолация?

Отправяме поглед към далечна Калифорния, за да видим как Григор Димитров прекарва тези тежки за всеки професионален спортист седмици.

Не си мислете, че седи на дивана, яде чипс и гледа сериали. Или може и това да прави, но не забравя тренировките, които ще го направят по-добър, когато отново излезе на корта за участие в турнир.

Димитров използва всекидневно малкия фитнес в къщата, в която се е изолирал. За щастие тя има и голям двор, така че българският тенисист може да се любува на пролетното слънце.

Той работи за баланс и сила - две от качествата, които трябва да притежава всеки топ тенисист.

Предимство за Димитров е, че компания по време на изолацията му прави треньорът му Кристиан Гро. Двамата не пропускат да направят няколко разигравания и на близкия корт, но без да допускат зрители в близост. 

Освен това Григор учи. Преди дни той разкри, че ще се възползва от възможността и ще се запише за онлайн курс в "Харвард".

В началото на извънредното положение българският тенисист дари на болницата в родния си град Хасково нужна апаратура.

А наскоро той посъветва и малките си фенове да не спират да бъдат активни по време на социалната изолация и да се стремят да развиват, както тялото, така и ума си.

bTV призовава: останете си вкъщи!