на живо

Истерията продължава! На полуфинал сме!!

В събота тимът ни излиза срещу Франция в мач за място на финала!

D\'Kostov Photography

България се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол след фантастична победа над Германия с 3:0 гейма. Тимът ни спечели отделните части с 25:19, 25:23 и 25:23 точки, осигурявайки си място в топ 4 на втори пореден шампионат на стария континент!

Проследете развитието на целия мач тук:

КРАЙ! ГЕЙМ И МАЧ ЗА БЪЛГАРИЯ - 3:0 (25:23)

България поведе с 20:18, но преднината беше заличена. В игра влезе вторият разпределител Любомир Агонцев, но първото му отиграване не бе добро и доведе до точка за гостите - 20:21.

И пак повеждаме. 16:15 на техническото прекъсване. Девет точки до ТОП 4 НА ЕВРОПА!

Германия спечели първите три разигравания след паузата, но хубава атака на Ники Пенчев спря серията за 7:11. Фантастичен блок на Теодор Тодоров и Владо Николов прави резултатът 10:12. Минута по-късно Владо прави пореден ас, а след атака на немците в аут резултатът вече е равен - 13:13.

Равностойно начало на третата част. Никой не може да се откъсне на повече от точка разлика, но това се случва при 6:6, когато след две поредни точки Германия повежда с 8:6.

Начало на третия гейм! Дано е последен!

ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ - 2:0!! (25:23)

Българската стена е непробиваема! Пореден троен блок осигурява 25-та точка във втория гейм и ни доближава на една част от полуфиналите! СЪРЦЕ, ДУША, ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

Тимът ни умело запазва преднината си до 23:21, когато лека грешка на Алексиев даде точка на съперника, но Тошко бе аплдодиран от публиката!

България изглежда непоклатима! Три поредни точки след паузата и 18:16. Нов ас на Владо Николов за 20:17 и бесният треньор на бундестима Витал Хейнен взима таймаут!

ВЕЛИКИЯТ Владо Николов забива страхотен ас за 10:8 и залата отново избухва! Германия обаче се съвзе и дори поведе с 13:12. Но не за дълго. С технично отиграване Владо отново матира съперника за 14:13. Три от следващите четири разигравания бяха за немците. 15:16.

Начало на втория гейм! Точка за точка до 6:5, когато въздесъщият Тодор Алексиев с единична блокада спира нападението на бундестима! Последваха две точки за гостите, но следващата бе за България. 8:7 при първата техническа пауза!

ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ - 1:0!!! (25:19)

Още един перфектен блок за 23:18. Сервисът на Грозер бе отразен още при първа възможност, а пак блокадата ни осигури първия гейм след 25:19!!

При 18:16 Виктор Йосифов направи феноменално спасяване в защита, а последвалите две атаки на немците излязоха в аут - 20:16. Блокът ни на два пъти отново се оказва непреодолим за 22:17. Три точки до гейма!

Германия взе точка веднага след прекъсването, но последваха три поредни за нашия тим и преднина от 11:7. Немците спечелиха следващите две разигравания, а това принуди Пламен Константинов да вземе таймаут! С нови две блокади Германия изравни, но атака на Тодор Алексиев спря серията на съперника. При 15:14 отличен блок на нашите отново осигури две точки аванс преди решителната част на гейма!

Резултатът бе равен до 5:5, след като тимът ни спечели едно видеооспорване. Последваха две поредни точки за България, които бяха запазени до 8:6. Първа техническа пауза и първа мексиканска вълна по трибуните!

Начало на мача! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

Буквално за броени минути залата се изпълва до краен предел. Атмосферата вече е наелектризираща, а шоуто още не е започнало! Първите скандирания "Българи Юнаци" вече са факт!

Добрата новина за нашия тим е, че Теодор Салпаров ще може да вземе участие в ключовия сблъсък, но надали ще започне на титулярната си позиция като либеро. По-вероятно е той да се включва в игра като посрещач.

Поради продължилия малко по-дълго от очакваното първи четвъртфинал между Полша и Словения, спечелен сензационно от словенците, двубоят ще стартира в 20:50!

Снимка: btvnovinite.bg

Двата съперника вече се срещнаха на това първенство, като в груповата фаза България спечели безапелационно с 3:0 гейма. Това бе едва втората победа на нашите в последните шест сблъсъка с бундестима, и бе приета като реванш за поражението с 1:3 на финала на Европейските игри в Баку през юни. Истинското отмъщение обаче трябва да бъде постигнато тази вечер!

Любопитно е, че на еврофиналите през 2013 година в Полша, Германия отново бе наш съперник на четвъртфиналите. Тогава България спечели с 3:1, а впоследствие загуби от Италия на полуфиналите.

Всичко най-интересно от мача, допълнено със снимки, може да следите тук!