на живо

България гостува на Холандия с мисъл за световното

Двубоят е от 19:00 ч. на "Амстердам Арена"

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол излиза тази вечер във важно гостуване на Холандия на ст. "Амстердам Арена". Мачът е с начален час 19:00 и е поверен на гръцкия рефер Анастасиос Сидиропулос.

След победата над Швеция на националния ст. "Васил Левски" в четвъртък България отново е в борбата за челните места в група "А" от квалификациите за световното първенство в Русия догодина.

Снимка: Lap.bg

Успехът беше първи срещу Швеция от 50 години и изкачи "лъвовете" до третата позиция с актив от 12 т три мача преди края на квалификациите. Шведите са с 13 т. на втората, а тимът на Франция е първи с 16 точки.

Само първият в групата се класира директно за световното, а вторият почти сигурно играе бараж за класиране.

Снимка: Lap.bg

Божидар Чорбаджийски ще отсъства от състава на България заради натрупани жълти картони. Така се очаква шанс в центъра на защитата да получи бранителят на "Лудогорец" Георги Терзиев. Спряга се и информацията, че в атака селекционерът Петър Хубчев този път ще заложи на тарана на италианския "Дженоа" Андрей Гълъбинов, който миналия уикенд отбеляза първия си гол в Серия "А". Той беше във вратата на "Ювентус", пазена от Джанлуиджи Буфон.

За Холандия двубоя пропускат Робин ван Перси заради контузия в коляното и Кевин Строотман заради наказание след червен картон при загубата с 0:4 от Франция в четвъртък.

В другите два двубоя в нашата група тази вечер Швеция гостува на Беларус, а Франция приема Люксембург.