на живо

България гостува на Северна Ирландия в търсене на новия си облик

"Лъвовете" гонят първи точки в световните квалификации

Lap.bg

В търсене на първи точки в световните квалификации и по-добра игра, България гостува на Северна Ирландия в Белфаст. След две поредни загуби - 1:3 от Швейцария, и 0:2 от Италия, "лъвовете" ще се опитат да вкарат гол, но и да не получат такъв.

Селекционерът Ясен Петров разкри, че ще направи промени. В състава се завръща Кирил Десподов, който пропусна мача с Италия заради травма. Страхил Попов изобщо не отпътува с тима, а титулярният вратар Пламен Илиев е получил контузия на тренировката снощи.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът продължава да бъде оптимист. На пресконференцията за пореден път изрази надежда, че добрите резултати ще дойдат.

"Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат без да подценяваме отбора на Северна Ирландия", каза Ясен Петров преди двубоя.

Снимка: Lap.bg

"При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си "суха". Принудени сме да направим промени, защото има умора във футболистите, а ние имаме свежи и млади хора. Ще дадем шанс на такива, които не са играли и дано ни се получат нещата", добави той.

Статистиката сочи, че българският отбор е с положителен баланс срещу Северна Ирландия - четири победи, едно равенство и две загуби. Последните два мача в Белфаст през 2001 и 2008 г. завършиха с победи за "лъвовете".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com