на живо

България излиза за първа победа в световните квалификации

"Лъвовете" приемат Литва

Reuters

Националният ни отбор по футбол излиза за първа победа в петия си мач от световните квалификации за Катар 2022. Днес от 19:00 часа селекцията на Ясен Петров приема Литва на Националния стадион "Васил Левски".

До момента "лъвовете" са с две точки след две равенства и заемат четвъртото място в групата. Преди няколко дни те направиха престижно реми с Италия като гост - 1:1.

Днешният ни съперник е последен без точков актив.

Преди мача Ясен Петров заяви, че ще направи промени в състава. За последно представителният ни тим се наложи над Гибралтар през ноември 2020 г. в контролна среща, а оттогава активът ни е пет загуби и четири равенства.

"Победата е задължителна, но ние сме напълно мотивирани. Съперникът загуби от Северна Ирландия, но съм убеден, че ще дойдат тук с реакция, ще искат да се докажат. Сега трябва да забравим какво се е случило в Италия и да продължим към следващия мач. Това казах и на момчетата, че трябва да започнем да печелим", каза Петров на пресконференцията преди двубоя.

Селекционерът ни няма проблеми с контузени футболисти. Литва пък пристигна в София без треньора си Валдас Иванаускас, който е с коронавирус.