на живо

България на полуфинал в Евроволей при девойките (ВИДЕО)

Четвърти успех за "лъвиците", отпразнуваха го с хоро

България на полуфинал в Евроволей при девойките (ВИДЕО)

Националният отбор на България за девойки (U16) се класира за полуфиналите на европейското първенство по волейбол в Словакия и Унгария, след като записа четвърти успех в турнира. "Лъвиците" се наложиха с 3:1 (25:15, 22:25, 25:8, 25:21) над един от домакините - Словакия, в последен двубой от група 2.

Така селекцията на Диян Боюклиев завърши на второ място с 11 точки, а в полуфиналите ще мери сили с лидера от група 1 - Русия. В другия спор за място на финала отборът на Италия - първи в нашия поток, се изправя срещу Турция.

Тази вечер, в Хюмене (Словакия), българките доминираха в първата част и я спечелиха безпроблемно. Вторият гейм обаче бе равностоен, а словачките показаха по-здрави нерви в ключовите моменти, за да възстановят равенството.

Това разяри "лъвиците" и те спечелиха следващата част, давайки само 8 точки на Словакия след мощни сервиси и отлични атаки.

Тимът ни се отпусна в началото на четвъртия гейм и не намери своя ритъм до 14-ата точка. Оттам нататък обаче националките не оставиха съмнение в по-високата си класа и стигнаха до най-добрите 4.

Над всички за "лъвиците" отново бе Ива Дудова с 27 точки, а Мария-Габриела Миличевич добави 9. За Словакия най-резултатна бе Михаела Канова с 15 точки.

А хорото, с което българките отпразнуваха успеха, вижте във видеото!