на живо

България очаква наказанието на УЕФА

Днес ще разберим какви ще са последиците след скандалите около мача с Англия

Reuters

Днес България ще разбере наказанието си за скандалите покрай европейската квалификация с Англия (0:6). Срещата на 14 октомври в София бе прекъсвана на два пъти заради расистки скандирания от трибуните.

Според АФП, дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да заседава днес. Страната ни е разследваната по четири точки - за расистки прояви, хвърлени предмети към терена, прекъсване на националните химни и повторения на големия екран.

От европейската централа вече заявиха, че този път ще действат строго и няма да толерират по никакъв начин расистко поведение. 

Сред възможните наказания са няколко срещи пред празни трибуни и солидна парична глоба. Не е изключено обаче от УЕФА да действат още по-строго и да извадят тима от следващите квалификации за голямо първенство.

Големият расистки скандал, заради който името на страната ни попадна на челни места в световните агенции, и срамната загуба от "Трите лъва" предизвикаха сериозни промени в целия ни футболен съюз. В деня след срещата президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че подава оставка. Няколко часа по-рано тя му беше поискана от министър-председателя Бойко Борисов.

Своята оставка подаде и селекционерът Красимир Балъков, при когото "лъвовете" не записаха нито една победа.